26 Temmuz hava durumu: Yağmur ve dolu geliyor, bazı uçuşlar iptal

26 Temmuz hava durumu: Yağmur ve dolu geliyor, bazı uçuşlar iptal
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre bugün yüksek sıcaklıklar yerini kuvvetli sağanak ve dolu yağışlarına bırakacak.

Kısa Dalga - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Ordu ve Giresun hariç) ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Bu bölgelere dikkat

Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz kıyılarında ise yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.


Sıcaklık ve rüzgar


Hava sıcaklıklarının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda i̇ptaller


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 26 Temmuz 2024 tarihinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, uçuşların yüzde 5'i saat 15.00'e kadar iptal edilecek. HEAŞ, yolculara uçuşlarına ilişkin son durumu ilgili hava yolundan takip etmelerini tavsiye etti.


Sarı ve turuncu alarm verilen i̇ller


Cuma günü için Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale, Karabük için sarı alarm; Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce için turuncu alarm verildi. Batı Karadeniz'de, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da sabah saatlerinden itibaren, öğleden sonra ise Sinop'un batısı ve Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. (Haber Merkezi)


Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem