2'nci Kadir Şeker olayında 5 yıl hapis cezası

2'nci Kadir Şeker olayında 5 yıl hapis cezası
Sokakta kadına yönelik şiddeti önlemeye çalışan Tolga Daşkıran, savcının beraat talebine rağmen hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi'yi (62) engellemeye çalışırken bıçak kullanan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran'a 5 yı hapis cezası verildi. Ahmadi ise iyi hal indirimli 12,5 yıl hapis cezası aldı.

Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde, geçen yıl 5 Şubat'ta Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaraladı.

Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyup, olaya müdahale etti. Şahin de yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Ahmadi'yi bıçakla yaraladı.

Gözaltına alınıp, tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Abdulkadir Ahmadi ise 6 gün sonra taburcu edilip, tutuklandı.

Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuksuzlar sanık Tolga Daşkıran, Hüseyin Şahin katılırken, bir önceki duruşmada tahliye edilen Abdulkadir Ahmadi ise yer almadı. Savcı, verdiği mütalaada Tolga Daşkıran'ın "meşru savunma" hükümleri çerçevesinde hareket ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Abdulkadir Ahmadi'ye eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12,5 yıl hapis cezası verdi. Ahmadi ayrıca kızı Nasimgül Ahmadi ve Hüseyin Şahin'e yönelik "kasten yaralama" suçuna ilişkin 6 bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Tolga Daşkıran'a ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 5 yıl hapis cezası verildi.

"Beklemediğimiz karar çıktı"

Mahkemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolga Daşkıran'ın avukatı Serkan Muhammed İleli, karara itiraz edeceklerini söyledi. Avukat İleli, "Beklemediğimiz bir karardı. Biz beraat bekliyorduk" dedi. (DHA)

Gündem