3.5 milyon dolarlık villa haberi sonrası Mahiroğlu-Soylu görüşmesi

3.5 milyon dolarlık villa haberi sonrası Mahiroğlu-Soylu görüşmesi
Halk TV'nin Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 3.5 milyon dolara villa aldığına yönelik haberinin ardından kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu, Soylu'yu aradı.

Halk TV'de bugün Seyhan Avşar imzasıyla yayınlanan habere Süleyman Soylu sert tepki gösterdi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 28 Mayıs seçimlerinden birkaç ay önce İstanbul’daki bir konut projesinden 3 milyon dolara ( yaklaşık 83 milyon TL) villa satın aldığı bilgisi Seyhan Avşar tarafından haberleştirildi.

'Soylu beni hedef aldığı için aradım'

Odatv'nin haberine göre; Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, bu haberin ardından eski bakan ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'yu telefonla aradı.

Odatv'nin konuyla ilgili telefonla ulaştığı Cafer Mahiroğlu haberlerle ilgili kimseye konuşmadığını söyledi.

Haberin yayınlanmasının ardından Odatv'yi arayan Cafer Mahiroğlu, haberden bilgisi olmadığını ifade etti. "Bana sormadan neden yazdınız" eleştirisi yaptı. Özür dilemek için Soylu'yu aramadığını söyleyen Mahiroğlu, "Soylu tweet attı. Beni hedef aldı. Bu nedenle ben Soylu'yu aradım." dedi.

Dava açılacak

Süleyman Soylu'nun avukatı Abdullah Danışmaz ise söz konusu olay hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Aldığımız bilgi çerçevesinde Süleyman Soylunun oğlu ile şu anda aynı sitede oturan Cafer Mahiroğlu, Süleyman Soylu ile insani olarak bir telefon konuşması gerçekleştirmiştir."

Süleyman Soylu ailesinin, terörle mücadele kanunu kapsamında terörle mücadele eden kişiyi hedef göstermeyle ilgili dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Gündem