3 gazeteci gözaltına alındı

3 gazeteci gözaltına alındı
Gazeteciler Fırat Can Arslan, Delal Akyüz ve Sibel Yükler, evlerine düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alındı.

Türkiye’de sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünün kutlandığı 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nün ardından, 3 gazeteci bu sabah gözaltına alındı.

Gazeteciler Fırat Can Arslan, Delal Akyüz ve Sibel Yükler, evlerine düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz’ün İzmir’deki evine polislerce baskın düzenlendi. Gözaltına alınan Akyüz, Çankaya'da bulunan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Aynı soruşturma kapsamında MA muhabiri Fırat Can Arslan da Ankara’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu.

MLSA yazarı ve T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Yükler'in Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

MLSA da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu sabah yazarımız Sibel Yükler'in yanı sıra yine Ankara'da MA muhabiri Fırat Can Arslan gözaltına alındı. İki gazetecinin gözaltı nedeni henüz bilinmiyor. MA muhabiri Delal Akyüz ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturmada İzmir'deki evinde gözaltına alındı” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem