3 kentte ‘Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı’ buluşmaları yapılacak

3 kentte ‘Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı’ buluşmaları yapılacak
Emek ve Özgürlük İttifakı, İzmir, İstanbul ve Adana’da halk buluşmaları düzenleyecek. “Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı” sloganıyla yapılacak olan etkinliklerin, ilerleyen günlerde onlarca ilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı, toplumsal kesimlerle buluşmak üzere sahaya iniyor. İzmir, İstanbul ve Adana’da “Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı” başlığıyla halk buluşmaları düzenlenecek.

İzmir’deki buluşma yarın (3 Aralık) Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonunda yapılacak. İstanbul’daki buluşma 4 Aralık’ta, Adana’da ise 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Bakırhan: Ortak mücadele zemini oluşturmaya çalışıyoruz

Buluşmalara dair Kısa Dalga’ya bilgi veren HDP MYK üyesi Tuncer Bakırkan, “Emek ve Özgürlük İttifakı artık halkla, emekçilerle, mağdurlarla buluşuyor. Bugünden sonra artık sadece açıklama yapan değil direkt temas eden olacağız. Talebi, rahatsızlığı, beklentisi olan toplumsal kesimlerle ortaklaşmak için bu buluşmaları düzenliyoruz” dedi.

İlk olarak belirlenen İzmir, İstanbul ve Adana buluşmalarının ardından onlarca kentte tematik buluşmalar ve mitingler yapacaklarını duyuran Bakırhan, “İşçi ve emekçilerle, kadınlarla, gençlerle, KHK’lılarla, EYT’lilerde vs sorunları olan tüm toplumsal kesimlerle bir araya gelerek, ortak bir mücadele zemini oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Emek ve Demokrasi İttifakı; Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan (SMF) oluşuyor. (Kısa Dalga)

Gündem