3 yaşındaki Alperen'i öldüren adamın ağırlaştırılmış müebbet cezası onandı

3 yaşındaki Alperen'i öldüren adamın ağırlaştırılmış müebbet cezası onandı
Kayseri'de birlikte olduğu kadının 3 yaşındaki oğlu Alperen Ekinci'yi döverek öldüren Harun Sezer' verilen ceza, Yargıtay tarafından onandı.

Pınarbaşı ilçesinde yaşayan Harun Sezer, beraber yaşadığı Emel Öner'in ilk evliliğinden doğan Alperen'i 15 Haziran 2020'de yumruk ve tekmeyle öldürmüş, cesedini evde 100 metre uzağa toprağa gömmüştü.

Öner, 1 hafta sonra cinayeti Sezer'in akrabalarına anlatmasının ardından tutuklanmışı. Kaçan Sezer de yakalanıp 29 Haziran 2020'de tutuklanmıştı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Mayıs 2021'de Sezer'e 'çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten möldürme'den ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası vermiş, Emel Öner ise beraat etmişti.

Dosya yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararlarına itiraz sonrası Yargıtay'a taşınmıştı.

Cezası onandı

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Sezer ile Öner'le ilgili kararını açıkladı. Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Ceza Dairesi, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde de eksik olmadığını, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti.

Harun Sezer'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile Emel Öner hakkındaki beraat kararı onandı. Ceza Dairesi'nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. (DHA)

Gündem