4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Somalı madenciler seslendi: 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun'

4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Somalı madenciler seslendi: 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun'
4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde konuşan Somalı madenciler "Zor şartlarda çalışıyoruz. Dünyanın en zor mesleği. Kısıtlı imkanlarda çalışıyoruz ama madenimizi, işimizi seviyoruz. Her şeyini bırakarak yer altına inerek o kömürü çıkarmak için canından feragat etmektir" dedi.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında Manisa Soma’daki maden işçileri bir araya geldi. Somalı madencilerden biri Madenciler Günü'ne dair, “Dünyanın en zor mesleği. Çünkü doğayla savaşıyoruz. Doğanın ciğerini söküyoruz. Metrelerce yer altında doğayla savaşıyoruz. Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun” açıklamasını yaptı.

'Dünyanın en zor mesleği'

600 milyon ton kömür rezervinin bulunduğu Soma'da 12 bine yakın madenci bir yılda yaklaşık 10 milyon ton kömür çıkartıyor. Madenciler gününde ANKA'ya konuşan işçiler şunları söylediler:

  • "Dünyanın en zor mesleği… Doğayla savaşıyoruz. Doğanın ciğerini söküyoruz. Metrelerce yer altında doğayla savaşıyoruz. Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun bütün emekçi kardeşlerime."
  • “4 Aralık Madenciler Günü camiamıza hayırlı olsun. 6 Şubat depreminden sonra madenciler depremde de önemli görevler yaptılar. Madencileri unutmayalım”
  • “4 Aralık Madenciler Günü kutlu olsun. Zor bir meslek. Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun...”
  • “Bu kömür milli varlıktır. Bu kömürü çıkarmamız için çalışmamız gerekiyor. Bunun için sabahın erken saatlerinde buraya gelip çalışmaya başlıyoruz, geç saatlerde bu ocaktan çıkıyoruz. Ülkemizin katma değerini artırmak amacıyla… Çok yakında 301 madencimizi kaybettik. Zorlu zamanlardan, zorlu süreçten geçtik. Emniyet ve iş sağlığını üst seviyeye getirerek daha fazla insan kaybı, can kaybı olmamasını için çalıştık. İnşallah bundan sonra herhangi bir kaza yaşanmaz.”
  • “4 Aralık Madenciler Günü kutlu olsun. Zor şartlarda çalışıyoruz. Dünyanın en zor mesleği. Kısıtlı imkanlarda çalışıyoruz ama madenimizi, işimizi seviyoruz. Her şeyini bırakarak yer altına inerek o kömürü çıkarmak için canından feragat etmektir.” (Kısa Dalga)

Gündem