5 ilde ev baskınları: 28 gözaltı kararı var

5 ilde ev baskınları: 28 gözaltı kararı var
Çukurova TUAY-DER binası ile birçok eve eşzamanlı düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

14 Mayıs seçimleri öncesinde yoğunlaşan gözaltı operasyonları, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu öncesinde de devam ediyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Mersin, Adana, Ankara, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı olarak ev baskınları yapıldı. DHA, soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu bildirdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, baskınlarda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri ile tutuklu yakınlarının gözaltına alındığı belirtildi.

“Örgüt propagandası yapmak" ve "cezaevindeki tutuklulara maddi destek” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova TUAY-DER binasına da baskın düzenlendiği bildirildi.

Ankara’da evi basılan Özkan Yalçın’ın gözaltı sırasında polisler tarafından darp edildiği iddia edildi. Yalçın’ın ailesi, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Mardin’de de gözaltılar

Öte yandan, Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sabah saatlerinde birçok eve asker ve polisler tarafından baskın düzenlendi. Nusaybin’de HDP İlçe eski Eşbaşkanı Şiyar Koç ile köy muhtarı Faris Alak ve Fırat Demir gözaltına alındı.

Kızıltepe’de ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski İlçe Eşbaşkanı Mahmut Damar ile Metin Yılmaz ve Sami İldem’in “örgüte yardım etmek” iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem