5 kentte eğitime kar molası

5 kentte eğitime kar molası
Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde bugün okullar tatil edildi.

 Kar yağışı nedeniyle Erzincan, Ordu, Giresun, Van ve Iğdır'da okullar için karar alındı.

Buna göre, Erzincan Valisi Mehmet Makas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. Engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağını aktaran Makas, öğrencilerin tatilde ders çalışmasını ve kitap okumasını istedi.

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise kent genelinde kar yağışının etkili olduğu ve Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, bu ilçelerde engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacak.

Van'da da yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, 5 ilçede okullar 3 Ocak günü tatil edildi. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Özalp, Saray, İpekyolu, Edremit ve Tuşba İlçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar (liseler dahil) 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir" denildi.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Yaşanan yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle Çamoluk ve Alucra ilçelerinde merkez ve köyler dahil tüm okullarda, 3 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Şebinkarahisar ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 3 Ocak Pazartesi günü bir gün izinli sayılacaklar, taşımalı eğitim kapsamı dışında ki öğrenciler ise eğitime devam edecekler" denildi.

Iğdır'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle Aralık ilçesine bağlı Yenidoğan Köyü'nde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. (Gazete Duvar"

Gündem