Kemal Kılıçdaroğlu: "50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?"

Kemal Kılıçdaroğlu: "50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?"
Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden katıldığı Fox TV'de, hükümeti eleştirdi, sorumluların neden istifa etmediğini sordu

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta iki büyük deprem meydana gelen Maraş'ın Nurhak ilçesindeki bir çadırda geceyi geçirecek.
Çadırın görüntüsünü CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından "Saraydaki Cumhurbaşkanından deprem bölgesinde çadırda kalan Cumhurbaşkanı'na. Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi geçireceği çadırdan saat 23.00'te FOX TV'nin Orta Sayfa programına katılacak" ifadeleriyle paylaştı.

"50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?"

Kılıçdaroğlu programda verileceği açıklanan kredilere eleştiriler getirdi: "Faizi yükseltmeleri tam bir facia. Kredi verecekseniz faiz almamanız gerekiyor. Hem ana parayı hem faizi silmek zorundasınız. Bunu yapmadığınız zaman bir kenti, ekonomisini ayağa kaldıramazsınız. Akılcı bir politika değil. Akıl dışı bir politika. Bu, yönetemediklerini gösteriyor. Mesele bina yapmakla bitmiyor, mesele insan.

Bunların tamamını değiştireceğiz, yeter ya! Adamın evi, dükkanı yıkılmış, siz faizi artırıyorsunuz. Sıfır faizli kredi vereceğinize bunlardan para alıyorsunuz."

Deprem sonrası sorumluların saklandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Vali'nin istifa etmesini olağan karşıladım. 50 bine yakın insan öldü, kimse istifa etmedi, bari ben istifa edeyim deme erdemini göstermiştir. Bu erdemi ne sarayda, ne de sarayın bakanlarının hiçbirisinde görmedik. 50 bin kişi hayatını kaybetti, bir Allah'ın kulu sorumluluk almadı. 50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?" diye konuştu.

'Olayları sakin karşılayan biriyim'

Çadırdan, FOX TV'de canlı yayınlanan "Orta Sayfa" programına katılan Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladıktan sonraki duygularının sorulması üzerine, 6 parti olarak uzun görüşmeler yürüttüklerini, adaylık konusundaki tartışmaları da olağan karşıladığını söyledi.

Görüşmelerin ardından bir mutabakat sağlandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Genel merkeze geldiğimde çalışanlar başta olmak üzere hepsinde büyük bir heyecan vardı. Ben heyecanımı çok rahat dışa yansıtan birisi değilim, yapım böyle. Olayları daha sakim karşılayan birisiyim. Çok önemli bir görev üstlendiğimin farkındayım. Önemli bir görev ama bu önemli görevin çok zor olduğunun da farkındayım. Dolayısıyla çok zor bir görev üstlendim. Tabi sadece ben değil cumhurbaşkanı yardımcısı olacak arkadaşlarda bu zor görevi üstlendi. Ben şuna inanıyorum: Kararlılıkla, azimle aşamayacağımız hiçbir sorun yok" dedi.

'Kamuda liyakatli kadrolar var, onlara yetki vereceğiz'

"Türkiye pek çok sorununu aşan bir ülkedir. Dolayısıyla bir araya geldiğimizde önceliğimiz güzel ülkemiz olduktan sonra, vatandaşımızın refahı olduktan sonra anlaşamayacağımız bir konu olacağını sanmıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün sorunları aşabiliriz. Sorunların bir kısmı kısa vadeli, bir kısmı uzun vadeli. Yetkin, liyakatli kadrolara ihtiyacımız var. Bunların zaten büyük bir kısmı kamuda. O yetkin kadrolara yetki verdiğiniz zaman pek çok sorunu çözen kurumlar, insanlar olacaktır" sözlerini sarf etti. (Kısa Dalga)

Gündem