6 ilde okullara kar tatili

6 ilde okullara kar tatili
Malatya, Sivas, Bitlis, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu.

Sivas'ta gece saatlerinde beklenilen yoğun kar yağışı nedeniyle yarıyıl tatilinin biteceği gün okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki anasınıfı, müstakil anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na tüm okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi. Ayhan, “Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın" dedi.

Bitlis’te 302 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte, kar kalınlığı 107 santimetreyi geçti; tek katlı evler ile araçlar kara gömüldü. Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.


Diyarbakır’da Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, s tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat’ta tatil edildiğini duyurdu. Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.

(Kısa Dalga)

Gündem