6 polis hakkında 2 Suriyeli gence ‘kumpas’tan iddianame

6 polis hakkında 2 Suriyeli gence ‘kumpas’tan iddianame
Aracını durdurdukları iki Suriyeli gencin paralarını çalıp araca uyuşturucu koyduğu iddia edilen 6 polis, “Zimmet”, “resmi belgede sahtecilik” ve “İftira” suçlarından yargılanacak.

İstanbul Esenyurt’ta Suriyeli iki gencin aracına uyuşturucu yerleştirdiği ve gençlerdeki paraları, sahte para ile değiştirdiği iddia edilen 6 polis hakkında dava açıldı.

Bakırköy Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 13 Mart 2022 tarihinde Esenyurt’ta Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman isimli şahısların içerisinde bulunduğu araç Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerince durduruldu. Polis tutanaklarına göre; araçta 3 bin 456 dolar ve 14 bin 777 TL ve uyuşturucu bulundu.

Halk.tv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar’ın haberine göre, gözaltına alınarak ifadeleri alınan Hamud ve Salman, araçta patronlarına ait 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL nakit para bulunduğunu, uyuşturucunun ise kendilerine ait olmadığını belirtti. Araçlarındaki paranın polislerce çalındığını, uyuşturucunun da yine polisler tarafından araçlarına konulduğunu iddia ettiler.

İddialar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Muhammed Nadir Hamud ifadesinde bir danışmanlık şirketinde şoför olarak çalıştığını, olay günü ise aynı şirkette muhasebeci olan Maher El Salman’ı adresinden aldığını ve belirli müşterilere giderek para topladıklarını belitti. Bu duruma ilişkin WhatsApp yazışmalarını sundu.

Tüm adreslerden parayı topladıktan sonra 19.10 sıralarında araçlarının önünün bir polis aracı tarafından kesildiğini ve gözaltına alındıklarını aktaran Hamud, içerisinde çanta olan paranın kendilerinden alındığını, daha sonra paraların sahte olduğunu söylediklerini ifade etti.

Takip etmişler

Soruşturma kapsamında Suriyeli gençlerin para topladıkları işyerlerini gören kamera görüntüleri de incelendi. Bu sırada gençleri durduran polis aracının zaten Suriyeli gençleri takip ettiği tespit edildi.

İddianamede polis memurlarının planlayarak Suriyeli gençlerin aracını durdurdukları İ.Y. isimli polisin elinin yumruk şeklinde olduğu, araç içine doğru yönelince çevresine bakındığı, o sırada araca uyuşturucu koyduğu belirtildi.

“Dolu mu, boş mu?”

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir tanık polis ise olay günü sanık polislerle restorantta yemek siparişi verdiklerini belirterek, “O sırada E.A. ve B.A. isimli polislere telefon geldi. Bize bir şey demeden masadan kalktılar. O sırada, ‘dolu mu, boş mu?’ dediklerini duydum” dedi.

Hazırlanan iddianamede polislerin “Zimmet”, “Kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik” ve “İftira” suçlarından cezalandırılması istendi. (Kısa Dalga)

Gündem