6 Şubat depremlerinde jeneratörleri depoda saklayan genel sekreter görevden alındı

6 Şubat depremlerinde jeneratörleri depoda saklayan genel sekreter görevden alındı
6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye gönderilmek üzere alınan 7 jeneratörü depoda sakladığı ortaya çıkan Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevden alındı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerinin ardından Tunceli İl Özel İdaresi’nin Adıyaman'da kullanılmak amacıyla aldığı jeneratörleri kendi deposunda sakladığı ortaya çıkmıştı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken arama kurtarma çalışmaları için jeneratör talebinde bulunan ancak jeneratörleri kayıt dışı bir şekilde İl Özel İdaresi ambarında muhafaza ettiği ileri sürülen Tunceli Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım izne çıkartılmıştı. Sözcü’de yer alan habere göre CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Valiliğin başlattığı soruşturma sonrasında Tunceli Özel İdaresi Genel sekreteri Nazif Yıldırım’ın görevinden alındığını açıkladı.

'Yüz kızartıcı, vicdansızca bir olay'

Yıldırım'ın genel sekreterlik görevinden alınmasının doğru bir karar olduğunu belirten CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, şunları söyledi:

"Özel idare müdürünün depremzedeler için elzem olan hayati can kurtarmak için büyük bir öneme sahip olan jeneratörleri alıp gizli bir şekilde Tunceli'ye getirmesi yüz kızartıcı vicdansızca bir olay değerlendiriyorum.. Bu olayı ortaya çıkaran ve bu kişiyi görevinden alan bakanlığımız çok yerinde ve doğru bir karar aldı. Tunceli’mize böyle bir genel sekreterin yakışmadığını ifade etmek istiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem