7 yaşındaki istismar mağduru çocuk: Babamdan şikayetçiyim

7 yaşındaki istismar mağduru çocuk: Babamdan şikayetçiyim
7 yaşındaki çocuk babasının istismarına uğradığını ifade ederek babasının zorla özel bölgesine dokunduğunu söyledi. Mahkemede dinlenen 7 yaşındaki çocuk "Babamdan şikayetçiyim" dedi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Gökçe Ç. ile Mehmet B. 02 Eylül 2012 tarihinde evlendi. Bu evlilikten N.B. ile L. B. isimli iki kız çocuğu dünyaya geldi. Çift 2022 yılında Büyükçekmece 5. Aile Mahkemesi’nde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.

Çocuğun velayeti anneye verildi

Mahkeme çocukların velayetinin annede kalmasına karar verdi. Çift arasında imzalanan protokole göre çocuklar iki hafta ara ile Cumartesi 09.00′ da alınıp pazar günü 18.00′ de anneye teslim edilecek, tatil dönemlerinde ise belirli günlerde babalarıyla kalacaktı.

İstismarı çocuk anlattı, babasını görmeye gitmek istemedi

Boşanmadan yaklaşık bir yıl sonra, 7 yaşındaki N. B. babasına gideceği bir gün annesine gitmek istemediğini, babasıyla görüşmek ve konuşmak istemediğini söyledi. Annesinin sorular sorması üzerine çocuk, babasının kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasını güçlendirecek bazı eylemler anlattı. Bunun üzerine anne Gökçe Ç. 5 Nisan 2023 tarihinde Büyükçekmece Çocuk Amirliğine giderek eski eşinden şikayetçi oldu.

"Bazen parka bazen pikniğe gidiyoruz"

N.B.’nin uğradığı istismara ilişkin baba Mehmet B.’nin yargılandığı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada N.B. pedagog eşliğinde mahkeme heyeti tarafından dinlendi. Adliyeye neden getirildiğini bilmediğini aktaran N.B. ifadesinde annesiyle yaşadığını belirtti. Zaman zaman babasıyla da görüştüğünü aktaran N.B., “Onunla bazen pikniğe gidiyoruz, bazen parka gidiyoruz” dedi.

"Bu olay 4-5 kere oldu"

Pedagogun, “Peki baban seni rahatsız edecek bir şey yaptı mı hiç?” sorusuna yanıt veren N.B., Babasının özel bölgesine itiraz etmesine rağmen 4-5 defa dokunduğunu söyledi.

"Babamdan şikayetçiyim"

Mahkeme başkanının, “Peki babandan şikayetçi misin?” sorusu üzerine ise N.B., “Evet, babamdan şikayetçiyim” dedi.

N.B.’nin ifadesine eşlik eden pedagog ise, “Çocuk kendini rahatlıkla ifade edip iletişim kurabiliyor, fiziksel ve bilişsel gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu, herhangi bir problem gözlemlemedim. İfade vermesinde engel yok” şeklinde beyanda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem