7 yaşındaki kızını öldüren babadan itiraf: 'Eşime acı çektirmek için yaptım'

7 yaşındaki kızını öldüren babadan itiraf: 'Eşime acı çektirmek için yaptım'
Batman'da kızını öldüren babanın gözaltında suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Batman'da yaşayan 37 yaşındaki Ömer Faruk Arslan, 7 yaşındaki kızını öldürdüğünü itiraf etti.

7 yaşındaki Adara Arslan, dün Beşevler Mahallesi'ndeki 1306'ncı Sokak'ta halasına ait kömürlükte, odun ve kömür çuvallarının altında ölü bulundu.

Arslan'ın cenazesi, otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırılırken; şüpheli baba Ömer Faruk Arslan da Diyarbakır'da İstanbul'a hareket halindeki otobüste yakalandı.

Kızını görmek istedi

Eşi M. Arslan'ın yaklaşık 4 ay önce akrabası da olan Ömer Faruk Arslan'a boşanma davası açtığı ve Batman'a ailesinin gittiği belirlendi. Ömer Faruk Arslan'ın, eşinin yakınlarıyla kavga ettiği tespit edildi.

Olayın ardından İstanbul'a giden Ömer Faruk Arslan'ın yaklaşık 2 hafta önce tekrar Batman'a giderek ablasının yanında kalmaya başladığı, kızını görmek istediğini ve yakınlarından aracı olmalarını istediği saptandı. Akrabaları aracılığıyla Adara'nın, pazar günü babasına teslim edildiği belirlendi.

'Acı çeksin diye öldürdüm'

DHA'nın haberine göre emniyetteki sorgusunda Ömer Faruk Arslan, pazar günü kızıyla gezdikten sonra saat 23:00 sıralarında ablasının evinin yanındaki kömürlüğe götürdüğünü, burada boşanma aşamasındaki eşine acı çektirmek için kızını boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Arslan'ın yüzündeki çiziklerin de Adara'nın kendisine direnirken oluştuğu saptandı.

Arslan'ın 29 Ocak günü otobüs firmasını arayıp bir gün sonra saat 12:00'de İstanbul'a gidecek otobüs için rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı. Arslan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

Gündem