78 yaşındaki adam geride borç listesi bırakıp yaşamına son verdi

78 yaşındaki adam geride borç listesi bırakıp yaşamına son verdi
Kasım Özkan’ın “Borçlarımı ödeyin, hakkınızı helal edin” notunu bıraktığı kaydedildi.

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle yaşam koşulları giderek ağırlaşırken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi emekliler oldu. Beklenen maaş iyileştirmeleri yapılmayan emekliler, geçim sıkıntısıyla baş etmeye çalışıyor.

Ağır ekonomik tablo devam ederken, Karabük’ten acı haber geldi. 78 yaşındaki emekli, borçlarını ödeyemeyince geride bir borç listesi bırakıp yaşamına son verdi.

Halk Tv’de yer alan habere göre, Karabük’te yaşayan 78 yaşındaki Kasım Özkan’ın cansız bedeni, önceki gün evinin balkonunda bulundu.

Özkan’ın borçlarını yazdığı bir listeyi arkasında bırakıp “Borçlarımı ödeyin, hakkınızı helal edin” notunu bıraktığı kaydedildi.

“Sorumlu emeklileri açlığa mahkum eden iktidardır”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Kasım amcamızın, geçinemediğini ve bundan dolayı da borç batağına saplandığını öğrendik. Bu durumu gururuna yediremediği için maalesef kendisini balkonuna asarak yaşamına son vermiş. Geride ise miras olarak evlatlarına borç listesini bırakmış. Bu intiharın sorumlusu emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya razı eden, açlığa mahkûm eden, ölüme terk eden mevcut iktidardır” ifadelerini kullandı.

İktidarı defalarca uyardıklarını vurgulayan Akay, şunları söyledi:

“Emeklimizi ölüme gönderiyorsunuz, bu uygulama büyük yanlışlar doğuracak, gelin iyileştirme yapın dedik fakat iktidara dinletemedik. Geldiğimiz noktada ise büyük acılar yaşamaya başladık. Bu acıların önüne geçmek için iktidarı göreve davet ediyoruz. İktidar, 1 Ekim’de Genel Kurul açılır açılmaz bu konuyu Meclis gündemine taşıyarak emeklilerimize seyyanen zam yapmalı ve maaşlarını en az açlık sınırına yükseltmeli. Yapılan bu zammın da kök ücret haline getirilmesi ve bir sonraki maaş artışının bu düzenleme üzerinden yapılması elzem.” (Kısa Dalga)

Gündem