82 yaşındaki Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi

82 yaşındaki Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
81 yaşındaki Makbule Özer’in yeniden tutuklanması Diyarbakır’da Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından protesto edildi. TJA, Özer’in tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Van'da 81 yaşındaki Makbule Özer'in yeniden tutuklanmasına dair Diyabakır’da bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) binası önünde açıklama yaptı. Kitle örgütlerinden çok sayıda isim de açıklamaya katıldı. Açıklamada, 'Özgür Basın'a dönük saldırılara da tepki gösterildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre açıklamada konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Yüz yıldır Kürtler statü sahibi olmasın diye kirli bir siyaset yürütülüyor. Bu kirli siyaset bugün AKP tarafından yürütülüyor. Bugün değilse de tarihin önünde hesap vereceksiniz" dedi.

TJA aktivisti Bahar Peker, cezaevlerinde yüzlerce hasta mahpusun olduğunu belirterek, Özer'in tutuklanma sürecine dair "Türkiye tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerin hükümlerine uymayarak hasta mahpusların sağlık haklarının ihlal edilmesine yol açmaktadır” ifadesini kullandı.

Peker, konuşmasının devamında 'Özgür Basın' çalışanlarına dönük saldırılara tepki gösterdi.

"Hepsi savaş konseptinin devreye konulduğunu gösteriyor"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, "Cumhurbaşkanın Federe Kürdistan’a yaptığı ziyaret, Medya Haber TV ve Stêrk TV’ye yapılan baskınlar, Makbule annenin hukuksuzca tutuklanması, İstanbul ve Ankara’da Özgür Basın emekçilerine yönelik yapılan gözaltıların hepsi savaş konseptinin devreye konulduğunu gösteriyor. İktidar seçimden aldığı yenilgiden hiçbir şey anlamamış. Tecrit ve savaş politikalarına karşı mücadele vermekten vazgeçemeyeceğiz. Makbule ana derhal serbest bırakılsın. Özgür basın emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem