AA'dan İmamoğlu'na 100 bin liralık tazminat davası

AA'dan İmamoğlu'na 100 bin liralık tazminat davası
AA avukatlarının sunduğu dava dilekçesinde, İmamoğlu'nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin işbirliğini sonlandırdığı, ajansın ticari zarara uğradığı ve İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığı ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı (AA), Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri ile milletvekilliği seçimlerinin gerçekleştirildiği 14 Mayıs gecesi yaptığı açıklamaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Star gazetesinde yer alan habere göre, AA avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, İmamoğlu'nun asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı'nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

“Zarara uğradık” iddiası

İmamoğlu'nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı ajansın ticari zarara uğradığı ileri sürülen dilekçede, İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı, bunun da manevi zarara yol açtığı belirtildi.

Anadolu Ajansı, manevi zararlarının tazmini için İmamoğlu'dan 100 bin liranın tahsilini istedi.

İmamoğlu'nun ifadelerinin "kabul edilemez" olduğu belirtilen dilekçede, CHP'nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan'ın açıklamaları da delil olarak yer aldı. Dilekçede ayrıca AA verilerinin YSK'nın açıkladığı verilerle bire bir örtüştüğü, bu durumun AA'nın verilerinin güvenilirliğini ortaya koyduğu kaydedildi.

Gündem