ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Ortaklarımızla koordinasyon içinde uygun adımları atacağız

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Ortaklarımızla koordinasyon içinde uygun adımları atacağız
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Kremlin'in sözde 'Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni 'bağımsız' olarak tanıması, hızlı ve kesin bir yanıt gerektiriyor ve ortaklarımızla koordinasyon içinde uygun adımları atacağız” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Luhansk kararına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusunda Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhanks’ın bağımsızlığını resmen tanıması konusunda açıklama yapan Blinken, "Kremlin'in sözde 'Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni 'bağımsız' olarak tanıması, hızlı ve kesin bir yanıt gerektiriyor ve ortaklarımızla koordinasyon içinde uygun adımları atacağız” dedi.

Blinken, sonraki mesajlarında ise şunları dedi:

"Lviv'e yeni yerleşen personelimiz geceyi Polonya'da geçirecekler. Ukrayna'daki diplomatik çalışmalarına devam etmek ve acil konsolosluk hizmetleri sağlamak için düzenli olarak geri dönecekler. Personelimiz, diplomatik çabaları koordine ederek Ukrayna halkını ve Ukrayna hükümetini desteklemeye devam edecektir."

"Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştüm. Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma ihtiyacının altını çizdim."

"Rusya'nın kendi vekilleri tarafından kontrol edilen sözde cumhuriyetlerin ‘bağımsızlığını’ tanıma hamlesi, öngörülebilir, utanç verici bir eylemdir. Dışişleri Bakanı'na söylediğim gibi, onları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz."

Gündem