ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de: Bakan Fidan ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de: Bakan Fidan ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkiidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmede Gazze'deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışmasının ardından ikinci kez Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geldi.

Beraberindeki heyet ile birlikte gece saatlerinde Ankara'ya ulaşan Blinken, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

DHA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'nın kapısında tokalaşarak görüntü veren Fidan ile Blinken, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Gazze'deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de: Bakan Fidan ile bir araya geldi

Başbaşa görüşmesinin yanı sıra heyetler arası görüşme de olacak.

Bölge turu kapsamında ilk olarak İsrail'e giden Blinken, Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Blinken ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmiş, daha sonra sürpriz bir ziyaret ile Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmüştü.

Batı Şeria'nın ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) geçerek GKRY lideri Nikos Hristodulidis ile görüşen Blinken, buradan yine sürpriz bir ziyaretle Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşmüştü.

Blinken'ın, bugün öğleden sonra Ankara'dan ayrılması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem