ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Rusya açıklaması: Ukrayna'da ele geçirdiği toprakların yarısını kaybetti

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Rusya açıklaması: Ukrayna'da ele geçirdiği toprakların yarısını kaybetti
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği toprakların yarısını kaybettiği iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği toprakların yarısını kaybettiğini öne sürdü. Blinken, "Kiev'in daha fazlasını geri kazanmak için çok zorlu bir mücadele vermesi gerektiğini" belirtti.

'Sanırım hâlâ birkaç ay gibi bir süre var'

Artı Gerçek'te yer alan habere göre göreve başladığı Ocak 2021’den bu yana 12. kez Hint-Pasifik bölgesine düzenleyeceği ziyaretler öncesi CNN'e konuşan Blinken, "Bunlar karşı taarruzun henüz nispeten erken günleri. Zor bir süreç" ifadelerini kullandı ve ekledi: "Önümüzdeki bir ya da iki hafta içinde sonuçlanmayacak. Sanırım hâlâ birkaç ay gibi bir süre var."

Sanırım hâlâ birkaç ay gibi bir süre var Rus mevzilerini aşmakta zorlanıyor

Ukrayna'nın aylarca konuşulduktan sonra yaz aylarında karşı taarruz başlatmasının ardından, Rus güçlerini istenilen oranda püskürtememesi ülkede karşı saldırıya dair umutları azaltmış durumda. Sanırım hâlâ birkaç ay gibi bir süre var, ülkenin güney ve doğusundaki iyi tahkim edilmiş Rus mevzilerini aşmakta zorlanıyor.

29 Temmuz'da sona ermesi planlanıyor

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı, Çin ile diplomatik ilişkilerin iyileştirmesi için temasların sürdüğü bir dönemde Hint-Pasifik bölgesine bir ziyaret turu düzenliyor. Yarın başlayacak ziyaretlerin 29 Temmuz'da sona ermesi planlanıyor. Blinken, Yeni Zelanda ve Avustralya temasları kapsamında bölgesel güvenlik ve iş birliği konularını görüşecek. ABD Dışişleri Bakanı ayrıca FIFA Dünya Kadın Futbol Şampiyonası çerçevesinde ABD takımının Yeni Zelanda’daki maçını da izleyecek. Antony Blinken, 2017’den bu yana Yeni Zelanda’yı ziyaret eden ilk ABD Dışişleri Bakanı da olacak. (Kısa Dalga)

Gündem