ABD, İsrail'e rehinelerini kurtarmak için destek verecek

ABD, İsrail'e rehinelerini kurtarmak için destek verecek
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken rehine krizi de sürüyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, konuya dair yaptığı açıklamada "Açıkçası, Amerikalılar orada olsun ya da olmasın, bu rehine krizine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

İsrail’in ABD Büyükelçisi Michael Herzog dün yaptığı açıklamada ise Hamas'ın iki gün önce Gazze Şeridi’nden başlattığı saldırı sırasında esir alınan kişiler arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu.

'Endişemiz yüksek'

T24'te yer alan habere göre ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de CNN'e yaptığı açıklamada, ABD'nin Hamas tarafından rehin alınan herhangi bir Amerikan vatandaşından hala haberdar olmadığını ancak endişelerin "yüksek" olmaya devam ettiğini söyledi.

'Böyle bir tehdidi hafife alamazsınız'

Kirby, "Endişelerimiz yüksek. Böyle bir tehdidi hafife alamazsınız. Hamas'ın yapabileceklerini zaten göstermiş olduğu barbarlık nedeniyle bunu ciddiye almalısınız. Yani açıkçası çok ama çok yakından izliyoruz. İsraillilerle ek istihbarat bilgilerinin yanı sıra rehine kurtarma uzmanlığı sunma konusunda konuştu" dedi.

'Rehine krizine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız'

ABD'nin olası Amerikalı rehineleri eve getirmek için ne kadar çaba sarf edeceği sorusu üzerine Kirby, yönetimin "kudretle ve esasla çalışacağını" söyledi. Kirby, "Bu nüfusun içinde Amerikalı olup olmadığını bilmiyoruz, nerede olduklarını bilmiyoruz, nasıl tutulduklarını bilmiyoruz ve burası aktif bir savaş bölgesi - bu da seçenekleri zorlaştırıyor. Ancak açıkçası, Amerikalılar orada olsun ya da olmasın, bu rehine krizine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem