ABD'den 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması: Bugün açılacağıyla ilgili bilgi aldık

ABD'den 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması: Bugün açılacağıyla ilgili bilgi aldık
İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın bugün yerel saatle 10.00'da açılacağıyla ilgili bilgi aldıklarını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

Saat 10.00'da açılacak

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği de sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın bugün yerel saatle 10.00'da açılacağıyla ilgili bilgi aldıklarını bildirdi.

israil.png

'Ne kadar süreyle açık kalacağını bilmiyoruz'

Açıklamada, "Eğer sınır açılırsa, yabancı vatandaşların Gazze'den ayrılması için ne kadar süreyle açık kalacağını bilmiyoruz" denildi. Büyükelçiliğin internet sitesinde paylaştığı ilgili güvenlik uyarısında, ‘pek çok kişinin sınırın açılması durumunda sınırdan geçmesinin beklendiği, Mısır’a girmek isteyen ABD vatandaşlarının sınırın iki tarafında da olası kaotik ve düzensiz bir ortam ile karşılaşmayı beklemesi gerektiği’ ifade edildi. Bölgedeki güvenlik ortamının ‘tahmin edilemez’ olduğu ifade edilen açıklamada, “Sınıra doğru gitmeyi ya da geçmeyi seçmeden önce kişisel güvenlik ve emniyetinizi değerlendirmelisiniz” denildi. (Kısa Dalga)

Gündem