Abdulkadir Selvi: Diğer partilere 54 milletvekili kontenjanı ayırdı, doğrulatamadım. Abartılı bulundu

Abdulkadir Selvi: Diğer partilere 54 milletvekili kontenjanı ayırdı, doğrulatamadım. Abartılı bulundu
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "CHP’nin diğer partilere 54 milletvekili kontenjanı ayırdığı söylendiğini" kaynaklarından doğrulatamadığını yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 3 Mart'ta masadan kalkan ve 6 Mart'ta İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması şartı ile Akşener'in masaya dönmesi ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı ilan edildi.

Selvi Millet İttifakı'nın seçim stratejisinde merak edilen bir diğer konu milletvekili dağılımının nasıl olacağına ilişkin kulis bilgisi yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"CHP’nin diğer partilere 54 milletvekili kontenjanı ayırdığı söylendi. Kendi kaynaklarımdan bunu doğrulatamadım. Abartılı bulundu. Dört partiyle 25 milletvekili ayrıldığı söyleniyor. İşin gerçeği listeler YSK’ya verilince ortaya çıkacak. Ama bu hesapta dikkate alınmayan bir şey var. Örneğin Demokrat Parti. Hem bir cumhurbaşkanı yardımcılığı elde ediyor hem kabinede bir bakanı olacak. Hem de milletvekilliği elde edecek. Yani 25 milletvekili artı cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık olarak düşünmek gerekiyor.

Bu seçimlerde CHP’ye tarihinde olmadığı kadar milletvekili adaylığı başvurusu yapılacak. CHP’deki beklenti büyük. Listeler açıklandığında büyük beklentiler nedeniyle büyük krizler beklenebilir. Şimdiden 6’lı Masa’yı bekleyen milletvekili krizine dikkat çekmek istedim."

"Görünen o ki HDP, Kılıçdaroğlu’na karşılıksız bir destek vermeyecek"

Ayrıca Abdulkadir Selvi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı mektupla "esaslı bir ultimatom" verdiğini savundu.

Demirtaş'ın "Ben masadayım, İYİ Parti ne kadar meşruysa HDP de o kadar meşrudur" dediğini belirten Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki HDP, Kılıçdaroğlu’na karşılıksız bir destek vermeyecek. Taleplerde bulunacak. Ama benim asıl merak ettiğim bir dönemlerin Asena Meral’i, Demirtaş’a ne cevap verecek?

Meral Akşener’i izlerken, kendimi Ahmet Kaya misali, “Bu ne yaman çelişki anne” derken buldum."

(Kısa Dalga)

Gündem