Abdulkadir Selvi: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalmasını istiyor

Abdulkadir Selvi: Erdoğan,  Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalmasını istiyor
Hürriyet yazarı Selvi, "Erdoğan, her ne kadar Kılıçdaroğlu’nu hedef alsa da Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalmasını, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki mücadelenin sürmesini istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk Grup Toplantısı'nda konuştu. Millet ittifakını eleştiren Erdoğan, “Terör baronlarının destek çağrılarına bir gün olsun itiraz ettiniz mi? Dirsek temasınız var, edemezsiniz. Uçkuru kaptırmışsınız, uçkuru" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun "6'lı değil gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez” dedi. Muhalefete seslenen Erdoğan, "Eğer dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım" diye konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin grup toplantısından gözlemlerini aktardığı yazısında "İki gözlemim oldu" dedi ve özetle şunları yazdı:

"Erdoğan, her ne kadar Kılıçdaroğlu’nu hedef alsa da Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalmasını istiyor. Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak onun cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlamıştı, şimdi Kılıçdaroğlu’na yüklenerek onun CHP’nin başında kalmasını sağlıyor.

İkinci ise, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki mücadelenin sürmesini istiyor. Dün o denkleme Mansur Yavaş’ı da soktu. İmamoğlu ve Yavaş’ı, CHP’ye genel başkan yardımcısı olarak almasını önerdi. “İki koltuk al yanına. Birini İstanbul’a, diğerini Ankara’ya ver. Onlar da orada otursunlar” dedi.

Erdoğan yerel seçimlerden önce başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini gerçekleştirmek istiyor. Ekim ayında harekete geçilecek.

Erdoğan, başörtüsü hamlesi ile muhalefeti bölebilir. İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti, başörtüsünün aleyhinde oy kullanabilir mi? Geriye CHP ile Yeşil Sol Parti kalacak. Eğer CHP hayır derse Erdoğan onu meydanlarda kullanır.

Erdoğan seçimi kazandığı gece yeni hedef olarak yerel seçimleri göstermişti. AK Parti grubunda da “Yerel seçimleri ihmal etmeyeceğiz. Psikolojik üstünlüğü devam ettireceğiz. Hedefimiz, son seçimlerde el değiştiren belediyeler önce olmak üzere daha fazla belediyeyi kazanmaktır. Büyükşehirlere daha fazla asılacağız. Rehavete kapılmadan kutlu yolda yürüyeceğiz” dedi." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem