Abdulkadir Selvi: Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasına kara kedi girdi, görüşmüyorlar

Abdulkadir Selvi: Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasına kara kedi girdi, görüşmüyorlar
Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu’nun seçim yenilgisinden herkesi sorumlu tutan açıklamasından sonra Mansur Yavaş, “En negatif aday Kılıçdaroğlu” anketini beğenerek tepkisini ortaya koydu. Yavaş ile Kılıçdaroğlu’nun arasına bir süredir kara kedi girmiş durumda. Görüşmüyorlar.

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de başlayan tartışmalar sürerken kulisler gelmeye devam ediyor.

Genel başkanlık için adı geçenlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu tam 3 kez görüştüler. Bu hafta dördüncü kez bir araya gelmeleri bekleniyor" dedi.

Selvi'nin bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

"(...) Ekrem İmamoğlu Ankara’yı suyolu yaptı ama Mansur Yavaş’ın Ankara’da olmasına rağmen Kılıçdaroğlu ile bir teması olmadı.

Kılıçdaroğlu’nun seçim yenilgisinden herkesi sorumlu tutan açıklamasından sonra Mansur Yavaş, “En negatif aday Kılıçdaroğlu” anketini beğenerek tepkisini ortaya koydu. O ankette “Kılıçdaroğlu’na oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 66 çıkarken, “Oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 34 çıkıyor.

Ama “Mansur Yavaş’a oy vermem” diyenler yüzde 47’e kalırken “Oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 53 çıkıyor. Mansur Yavaş böylece “Ben aday gösterilsem seçilirdim” diyor. Yavaş ile Kılıçdaroğlu’nun arasına bir süredir kara kedi girmiş durumda. Görüşmüyorlar.

Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren partide bir değişimin gerektiğini savunuyor. Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini istiyor, değişime liderlik yapabileceğini söylüyor. Ahlatlıbel’deki toplantıda bu nedenle aralarında gerginlik yaşandığı söyleniyor.

Ekrem İmamoğlu ise partide değişim olmazsa yerel seçimlerin de tehlikede olduğunu iddia ediyor. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sensin, git seçimleri kazan, ondan sonra partideki değişimi konuşalım, diyor.

(...) Bu arada Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun yumuşak karnını tespit etmiş durumda. İmamoğlu, yeterince cesur değil. Kılıçdaroğlu ile kurultay yarışına girip kongrede onu yenerek genel başkan olma peşinde değil.

Birincisi, bu delege yapısıyla Kılıçdaroğlu’nu yeneceğine güvenmiyor.

İkincisi ise siyasi hayatı boyunca fırsatlar kendisine hep altın tepsi içinde sunulduğu için, “Kılıçdaroğlu çekilsin, ben kurtarıcı olarak CHP’nin başına geçeyim” düşüncesinde... Peki İmamoğlu bunu göze alabilecek mi? Yakın çevresine, “Kılıçdaroğlu ile bir yarışa girmeyeceğim” dediği ifade ediliyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem