Abdulkadir Selvi: Tuhaf şeyler oluyor, seçim gecesine dikkat

Abdulkadir Selvi:  Tuhaf şeyler oluyor, seçim gecesine dikkat
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Meclis özel oturumu izlenimlerini aktarırken "Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçim, demokrasinin bayramı demektir.Kurşun ne oluyor? Silah ne oluyor? Tuhaf şeyler oluyor. Seçim gecesine dikkat" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi dün 23 Nisan özel oturumuyla toplandı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu oturumu izlediğini belirterek, salondan gözlemlerini aktardı. "Çok sayıda 23 Nisan Özel Oturumu izledim. Ama seçime gidildiği bu seferki 23 Nisan Özel Oturumu farklıydı" diyen Selvi'nin yazısı özetle şöyle:

"(...) 23 Nisan Özel Oturumu seçimin gölgesinde yapıldı. Oturumu yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop da AK Parti adına konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni dönem Meclis’te olmayacakları için veda konuşmalarını yaptılar.

Seçim kararı alınması nedeniyle milletvekilleri durgundu. Ama benim endişem siyasetteki gerginliğin Meclis’e yansımasıydı.

Allah’tan endişe verici bir şey olmadı. Gerçekten çok gergin bir seçim kampanyası yürütülüyor. İYİ Parti ve CHP İstanbul İl Merkezi önünde atılan kurşunlar, AK Parti’nin Çukurova ve Ataşehir’deki seçim bürolarının kurşunlanması beni tedirgin ediyor. Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçim, demokrasinin bayramı demektir.

Kurşun ne oluyor? Silah ne oluyor? Tuhaf şeyler oluyor. Seçim gecesine dikkat.

(...) Meclis’te oturum devam ederken iktidar ve muhalefet kulislerini gezdim. Tek gündem vardı, o da seçim. Milletvekilleri ile karşılaşınca kimi “Ben önümüzdeki dönem yokum” diye vedalaşıyor kimi de “Yeni dönemde de görüşmek üzere” diyerek yeni dönemde de Meclis’te olacağını ima ediyordu."

Yazının tamamı

Gündem