İddia: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na randevu vermiyor

İddia: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na randevu vermiyor
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'alevi başkanları' tasviye ettiğini ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun randevularına yanıt vermediğini ileri sürdü.

Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na randevu vermiyor" başlıklı yazısında, Ekrem İmamoğlu'nun CHP’nin de kaderini belirlediğini ileri sürerek "Ekrem İmamoğlu’nun dayatmaları ve partideki iki başlılık nedeniyle CHP tarihinin en kötü seçimlerinden birine hazırlanıyor" dedi.

"Ekrem İmamoğlu, CHP’nin doğal müttefiki olan Alevileri küstürdü" diyen Selvi İmamoğlu'nun İstanbul’da Alevi belediye başkanlarını tasfiye ettiğini iddia etti.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı konusunda büyük çatışma yaşadığını yazan Selvi iddialarını şöyle sürdürdü: "Ekrem İmamoğlu önce Buğra Gökçe’yi istiyordu. Özgür Özel’in önceliği ise Tunç Soyer’i aday yapmamaktı. O nedenle Selin Sayek Böke ismini önerdi. İbre Cemil Tugay’a dönmüştü. Hatta Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’ne çağırdığı Cemil Tugay’a 'İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük' dediği kulislere sızdı." (Kısa Dalga)

"İmamoğlu Alevi oylarını yanında tutabilmek için Kılıçdaroğlu’nu arıyor"

Selvi İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ilişkisine dair de şunları yazdı:

"Altan Öymen’in eşinin cenazesinde Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu akşam yemeğine davet etmişti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun davetini kabul etmedi. Ama o akşam Canan Kaftancıoğlu ve Emre Kongar ile yemekteydi. Seçim sürecine girilince, Ekrem İmamoğlu Alevi oylarını yanında tutabilmek için Kılıçdaroğlu’nu arıyor. Tam üç kez aramasına rağmen Kılıçdaroğlu telefonlarına çıkmıyor, randevu taleplerine ise olumlu yanıt vermiyor."

"Kılıçdaroğlu kendisini devirenin Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyor. O nedenle görüşmüyor. Kılıçdaroğlu seçimden sonra CHP kurultayına hazırlanıyor. Özgür Özel’i, İmamoğlu’na karşı yanına çekmeye çalışıyor. Genel başkanlık koltuğunu devrederken Özgür Özel’e 'Ekrem’den kurtul. Ben sana her türlü desteği veririm' demişti. Kılıçdaroğlu bir gün dahi genel başkanlık yapacak olsa, yeniden CHP’nin başına geçmeyi planlıyor." (Kısa Dalga)

Gündem