Abdurrahman Gök: Dayanışma önemli, şimdi sıra diğer tutuklu gazetecilerde

Abdurrahman Gök: Dayanışma önemli, şimdi sıra diğer tutuklu gazetecilerde
Tahliyesi sonrası düşüncelerini açıklayan gazeteci Abdurrahman Gök, "Ben aynı dayanışmanı 2 gün sonra mahkemesi görülecek olan Dicle Müftüoğlu arkadaşım için de gösterilmesini bir hafta sonra 14 aralıkta Sedat Yılmaz arkadaşım için de gösterilmesini istiyorum" dedi.

Tutuklu gazeteci Abdurrahman Gök, bugünkü duruşma sonrasında tahliye edildi. Tahliye sonrası açıklamalarda bulunan Gök dayanışmanın önemini vurgularken, kendisine verilen destek için herkese teşekkür etti.

Gök şunları dile getirdi:

"Dayanışma çok önemli. Yani gazetecilerin, gazetecilerle dayanışmasından daha güçlü bir şey yoktur.

Bugün ben bunu gördüm. Bunun gücünü de gördüm. Aslında tutuklu bulunduğum süre boyunca ciddi bir dayanışma vardı. O nedenle de ben teşekkür ediyorum. Bu dayanışmayı sağlayan tabi başta avukatım Resul Temur, Mehmet Emin Aktar, MLSA'dan sevgili Veysel Ok gelmişti.

Yine gözaltındayken avukat Semra Balyan, sağ olsun dayanışma gösterdiler, yardımcı oldular.

Hepsine teşekkür ediyorum.

Gazetecilerin, gazeteci meslek örgütlerinin de dayanışmasından haberim var. Çok sağ olsunlar, Dayanışma bizi daha fazla büyütür.

Dayanışma gazetecinin hakikate bağlı kalmasını daha güçlü kılar. O yüzden ben aynı dayanışmanı 2 gün sonra mahkemesi görülecek olan Dicle Müftüoğlu arkadaşım için de gösterilmesini bir hafta sonra 14 aralıkta Sedat Yılmaz arkadaşım için de gösterilmesini ve diğer bütün tutuklu gazeteciler için de gösterilmesini istiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem