Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu’ndan ‘Akın Gürlek baskı yapmış’ iddiası

Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu’ndan ‘Akın Gürlek baskı yapmış’ iddiası
HSK tarafından açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu, bu kararın arkasında Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in baskısının olduğunu ileri sürdü.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın 6 Ekim'de Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubunda ismi geçen ve HSK tarafından açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu, açığa alınmasının arkasında 'hemşehrilik' bağı olduğunu ileri sürdü.

Avukatı aracılığı ile Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Demiroğlu, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) kendisi hakkında hazırladığı raporun ve HTS kayıtlarının temiz çıktığını söyledi.

Demiroğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in hemşehri olduğunu, iki ismin de Nevşehirli olduğunu belirterek, "Akın Gürlek baskı yapmış" iddiasında bulundu.

Hakimlik yaptığı dönemde yürüttüğü kritik davalarla tanınan Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, ağustos ayında HSK’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmıştı.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın HSK'ya gönderdiği şikayet mektubunda, para karşılığında erişim engelleme ve tahliye kararları verildiği, hakimlere baskı yapıldığı ileri sürülmüştü. Uçar'ın dilekçesinde Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ile 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu hedefteydi.

Altun ve Demiroğlu da Uçar'ın şikayet mektubunu, HSK'ya dilekçe vererek yanıtlamıştı.

Bir yıldan uzun bir süre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptıktan sonra 1 Eylül'de İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu, HSK müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda Sidar Demiroğlu, 23 Kasım’da açığa alınmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem