Adalar'da tepki çeken midibüslere İBB'de açıklama

Adalar'da tepki çeken midibüslere İBB'de açıklama
Adalar'da halkın tepki gösterdiği midibüslere ilişkin olarak İBB'den açıklama geldi.

Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükada’da başalttığı elektrikli minibüslere gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, yapılan açıklamada, Adalar’da atlı faytonlarla ile yapılan taşımacılığın İBB Meclisi'nin 16 Ocak 2020'deki kararı ile iptal edildiği, yerine “elektrikli, çevreci ve sessiz” araçlar ile hizmet yürütülmesine karar verildiği hatırlatıldı.

6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararına istinaden tüm Ada halkının toplu ulaşım hizmetinin sağlanması amacıyla 40 adet 13 kişilik elektrikli, tescilsiz aracın faaliyete başladığı ve 30 Nisan 2024'te sona erdiği belirtildi.

Kurban Bayramı öncesinde 15 Haziran'da "tescilli, çevreci ve yeni nesil güvenli ulaşım donanımları ile üretilmiş elektrikli araçlar"ın hizmete alındığı açıklandı.

Açıklamada, "Toplu ulaşım hizmetinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli emniyetli tedbirlerin alınması hususunda Adalar Kaymakamlığı'na da gerekli bilgiler verilmiştir" denildi.

İBB'den yapılan açıklama şöyle:

“Adalar İlçesi'nin toplu ulaşım hizmetleri kapsamında malumunuz olduğu üzere, atlı faytonlar ile taşımacılık İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 16 Ocak 2020 tarihli kararı ile iptal edilmiş, yerine elektrikli, çevreci ve sessiz toplu taşıma sistemi olan elektrikli araçlar ile bu hizmetin yürütülmesine karar verilmiştir.

İlgili karara ve 6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararına istinaden, tüm Ada halkının toplu ulaşım hizmetinin sağlanması amacıyla Kurumumuzca 40 adet 13 kişilik, elektrikli, tescilsiz araç faaliyete başlamıştır. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede bu araçlar ile toplu taşıma faaliyeti sürdürülmüştür ve UKOME kararı uyarınca bu süre 30 Nisan 2024 tarihinde sona ermiştir.

Adalar'daki toplu taşıma araçlarımızın, diğer tüm ilçelerdeki gibi tescilli araçlardan oluşması, Adalar İlçemize özel olarak ise tamamının %100 elektrikli, sessiz ve çevreci araçlardan oluşması için Kurumumuzca bir dizi çalışma yürütülmüştür.

Ulusal ve uluslararası araç üreticilerinin Adalar İlçesine özel olarak yeni bir araç üretmeleri ve Kurumumuza teslimi noktasında açtığımız ihalelere katılım olmamasının ardından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında ASELSAN ile ortak bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede Adalar İlçemiz için;

Sıfır emisyonlu,

% 100 elektrikli,

Engelli erişimine uygun,

Sessiz,

Tek şarj ile 150 km menzile sahip olan ve ilave şarja ihtiyaç duymadan Büyükada'da 21 tur hizmet verebilen,

Yeni nesil güvenli ulaşım sistemlerine sahip araçlar üretilmiş ve Kurumumuza teslim edilmiştir.

Yaz ayları ile beraber Adalar İlçesi'nin nüfusunun artması, özellikle hafta sonu ve bayramlarda 60 binin üzerinde insanın Adalar İlçesi'ne gelmesi, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti sürdürmenin önemini daha da artırmaktadır.

Bu nedenle tescilli, çevreci ve yeni nesil güvenli ulaşım donanımları ile üretilmiş elektrikli araçlarımızı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 15 Haziran 2024 tarihinde hizmete alınmıştır. Toplu ulaşım hizmetinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli emniyetli tedbirlerin alınması hususunda Adalar Kaymakamlığı'na da gerekli bilgiler verilmiştir.” (Haber Merkezi)

Gündem