Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bu seçim bir referandum değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bu seçim bir referandum değil
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna yönelik "referandum" sözlerine ilişkin "Çünkü bu seçim bir referandum değil. Referandumda tek bir şeyi oylarsınız. Eğer ikinci turda tek adayla seçime gidilirse o zaman referandum olur." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'dan yapılan yerel televizyonların "Anadolu Soruyor" ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin "referandum" tanımlaması yaptığının belirtilmesi üzerine Bozdağ, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu ve yanındakiler referandum konusunda millete çok net söylüyorum, yalan söylüyorlar. Çünkü bu seçim bir referandum değil. Referandumda tek bir şeyi oylarsınız. Millet ona ya 'evet' der, ya 'hayır' der. İşte bir Anayasa değişikliği götürürsünüz ya 'kabul' ya da 'ret' anlamında 'evet', 'hayır' kullanır. Ama iki kişi arasında bir tercih yapılıyorsa bu referandum değildir." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem