Adalet Bakanı Bozdağ: "Cezaevlerinde işkenceye hiç göz yummadık"

Adalet Bakanı Bozdağ: "Cezaevlerinde işkenceye hiç göz yummadık"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'deki infaz sisteminin dünyaya örnek olduğunu savunarak "Cezaevlerinde işkenceye, kötü muameleye hükümet olarak bugüne kadar hiç göz yummadık bundan sonra da göz yummayız" dedi.

Ankara'da infaz koruma memurları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye infaz sistemi bakımından dünyaya örnek olan bir sisteme sahiptir. Ülkemize dönük inceleme yapanlar, cezaevlerimizi gelip inceleyenler ve Türkiye'deki uygulamaları gören, yurt dışından gelen temsilcilerin her defasında gördükleriyle Türkiye'mizi takdir ettiklerinin bizzat şahidiyiz" dedi.

"İŞKENCEYE İZİN VERMEYİZ"

Bozdağ, bugüne kadar cezaevlerinde işkenceye izin vermediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Cezaevlerinde işkenceye, kötü muameleye hükümet olarak bugüne kadar hiç göz yummadık bundan sonra da göz yummayız. Varsa bir hadise hem idare hem adli yönden üzerine gittik yine gideriz. Ama iftiralarla da herhangi bir cezaevi personelinin karalanmasına, yıpratılmasına Türk İnfaz Sisteminin kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılmasına,

Türkiye'nin uluslararası alanda suçlanmasına asla izin vermem, vermeyiz. Bizim Ceza Kanunumuzun 94'üncü maddesi 4'üncü fıkrası 'İşkence suçunda zaman aşımı işlemez' diyor. Hükümet olarak biz kendimize güvendik, devlet olarak kendimize güvendik, infaz kurumlarında görev yapan cezaevi personeli olarak kendimize güvendik. Ceza Kanunumuza açık ve net hüküm koyduk, 'zaman aşımı yok'. 50 sene sonra da 100 sene sonra da eğer bir şey varsa üzerine gidilir. Kendine güvenmeyen, kendine inanmayan böyle bir hükmü yasaya koyar mı?" (DHA)

Gündem