Adalet Bakanı Bozdağ: Provokatif paylaşımlar soruşturuluyor

Adalet Bakanı Bozdağ: Provokatif paylaşımlar soruşturuluyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapıldığını belirterek bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medyadan depremle ilgili paylaşımlara dikkat çekerken, provokatif paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bozdağ, sosyal medya paylaşımlarında sağduyulu davranılmasını istedi.

Depremin Diyarbakır’da yarattığı yıkım ve sonrasında yapılan çalışmaları gözlemlemek için Diyarbakır’da bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, devletin bütün imkan ve kabiliyetini enkaz altında olan vatandaşları kurtarmak için harcadığını belirtirken şunları söyledi:

“Vatandaşların sağduyulu soğukkanlı olması özellikle trafik konusunda hassasiyet göstermesinde büyük fayda var. Yolların geçişe elverişli olması gerekir. Yetkililerin uyarılarına her bir vatandaşın uymasında fayda var. Bazı provokatif paylaşımlar sebebiyle insanları mainüpüle eden yaklaşımlara karşı da hepimizin sağ duyulu olması gerekir. Bunlarla ilgili hem başsavcılıklar hem kolluk güçleri harekete geçmişlerdir.”

Bakan Bozdağ, Diyarbakır’da Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde 7 binanın çöktüğünü, bu binalarda hayatını kaybeden vatandaşlar ve yaralılar olduğunu kaydetti. Bozdağ, Diyarbakır’da hastaneye kaldırılan 478 vatandaştan 203’ünün taburcu olduğunu, çok az sayıda vatandaşın hayati riskinin bulunduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem