Adalet Bakanı Erdoğan'ın adaylığı için yol gösterdi

Adalet Bakanı Erdoğan'ın adaylığı için yol gösterdi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere işaret ederek kullandığı "son seçimim" ifadesini değerlendirdi. Erdoğan'ın mevcut Anayasa'nın getirdiği şartlara vurgu yaptığını söyleyen Tunç, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi.

Tunç, "Cumhurbaşkanı, mevcut Anayasa'nın getirdiği şartlara vurgu yaptı. Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabilir. 116. maddenin ikinci fırkasında, Bozdağ'ın da bahsettiği gibi, o durumda 3. dönem için adaylık yolu açılır. Bakalım, daha çok zaman var" diye konuştu.

CHP'ye soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlatılan soruşturma hakkında da görüşleri sorulan Tunç, soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Tunç, "Konular muallakta. Banka yoluyla para gönderme çağındayız. Elden 15 milyon gibi bir para... Tüm bunları değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığı'dır. Savcılık paraların kaynağını elbette soracaktır" ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem