Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanımız gece yarısı aradı, ‘nasıl böyle bir şey olabilir’ dedi

Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanımız gece yarısı aradı, ‘nasıl böyle bir şey olabilir’ dedi
Adalet Bakanı Tunç, İstanbul Başakşehir'de Eros isimli kedinin İbrahim Keloğlan tarafından işkence ederek öldürülmesine ilişkin konuştu. Tunç, Keloğlan'ın serbest bırakılmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kendisini aradığını ve “Nasıl böyle bir şey olabilir?” diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TV100 kanalında yayımlanan Gündem Özel programında soruları yanıtladı. İstanbul'da oturduğu sitenin asansörüne giren Eros isimli kediyi altı dakika boyunca işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kendisini aradığını ve “Nasıl böyle bir şey olabilir?” diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

Yargılama yeniden başlayacak

Tunç, "Eros" isimli kedinin canice öldürülmesine ilişkin davada sanık hakkında Cumhuriyet Savcılığının itirazda bulunduğunu, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesinin kararı kaldırdığını ve yargılamanın yeniden başlayacağını söyledi.

"Sonuna kadar izleyemedim"

Tunç, "Kedi Eros’la ilgili o videoyu sonuna kadar izleyemedim. Peşinden koşarken kapattım. Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış sonrasında hüküm verilmiş bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı yargılama yeniden başlayacak.

"Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor"

Hayvanlarımıza özellikle bu şekilde eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili yargı olarak biz hassasiyetimizi koruyacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Hepimiz hassasız bu konuda. Ceza almış, hükmün açıklanmasının geri açıklanması müessessi var. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem