Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akın Gürlek'in atanmasını istememiş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akın Gürlek'in atanmasını istememiş
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSK) sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmasını istemediği öğrenildi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından 5 Haziran 2023 günü açıklanan kabinede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Tunç’un bu göreve gelmesinin ardından Adalet Bakanlığı içerisinde guruplar arasında güç savaşları yaşanmaya başlandı. Tunç, güvendiği isimleri önemli adliyelerde komisyon başkanlığı görevine getirirken yanı başındakileri de güvendiği isimlerden seçti.

Tunç, göreve Ramazan Can ya da Niyazi Acar’ı getirmeyi planlıyordu

Önceki gün Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan ve tartışmalı pek çok davaya bakan Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSK) sorumlu bakan yardımcılığı görevine atandı. Adalet Bakanı Tunç’un Gürlek’in bu kadar kritik bir göreve getirilmesi istemediği öğrenildi. Tunç, bu göreve Ramazan Can ya da Niyazi Acar’ı getirmeyi planlıyordu. Ancak başarılı olamadı. Çünkü Akın Gürlek’in ismi Cumhurbaşkanı’na çok yakın biri tarafından güçlü bir şekilde desteklendi. Son hamlede ise Gürlek’in bu pozisyona gelmesini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi.

Akın Gürlek; eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Sözcü gazetesinin bazı yazarlarının ceza aldığı davaların hakimiydi. (Kısa Dalga)

Gündem