CHP'den Gergerlioğlu’na destek ziyaretleri: “Hepimiz aynı gemideyiz”

CHP'den Gergerlioğlu’na destek ziyaretleri: “Hepimiz aynı gemideyiz”
Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis’te “Adalet Nöbeti” başlatan Gergerlioğlu’na gün boyunca destek ziyaretleri gerçekleştirildi.





TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis’i terk etmeyerek HDP Grup katında sabahlayan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gün boyunca destek ziyaretleri gerçekleştirildi.

Eski diplomat, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, ziyaretinde Gergerlioğlu’na dayanışma dileklerini ileterek “Hepimiz aynı gemideyiz” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Baskın Oran, Meclis’e giderek Gergerlioğlu’na ve HDP’ye dayanışma dileklerini aktarırken CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ziyaretinde Gergerlioğlu’na milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye yönelik kapatma davasının “demokrasiye yönelik saldırı” olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ziya Halis, Meclis’te devam eden “Adalet Nöbeti”ni ziyaret ederek, şunları söyledi:

“Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi haksız ve hukuksuz bir uygulamadır.  Bu durumu kınıyorum. Bu, Türkiye’yi demokrasiden daha da uzaklaştıran bir uygulamadır. HDP’nin kapatılmasına ilişkin başsavcılığın yaptığı başvurunun iktidarın talimatıyla yapıldığını anlıyoruz. Türkiye’de demokrasi zaten yerlerde sürünüyor da gerçekten kırıntıları varsa o kırıntıları da yok denecek adımdır. Toplumun bunu geçekten bilmesi ve anlaması için bütün demokrasi güçlerinin çalışmasına bunu anlatmasına ihtiyaç vardır. Dileğim Türkiye’nin bu antidemokratik uygulamalardan vazgeçmesidir.”




 

Gündem