Adalet Nöbeti'ne polis engeli: Darp ederek gözaltına aldılar

Adalet Nöbeti'ne polis engeli: Darp ederek gözaltına aldılar
İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ni sürdüren ailelere saldıran polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Tutuklu yakınlarının, hasta ve infazı yakılan tutuklular için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemi 11’inci haftasında devam etti.

Adalet Nöbeti'ne Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, , Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUAY-DER) Eşbaşkanı Nesim Özkan, Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) Eşbaşkanı Kamile Kandar, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

PİROĞLU: AYSEL TUĞLUK, MEHMET ÖZKAN HAYATINI KAYBETMESİN DİYE

Adliye önünde açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınları, polis Kağıthane Kaymakamlığı'nın yasak kararı gerekçesiyle engellenmeye çalıştı.

Duruma tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı buradayız. Aysel Tuğluk, Mehmet Özkan hayatını kaybetmesin diye buradayız. Hapishanelerde tabutlar çıkmasın diye buradayız. Bu anneler çocuklarının tabutla gelmesini istemiyorlar” dedi.

Açıklamaya yapan HDP’li Piroğlu ve tutuklu yakınlarını engellemeye çalışan polislere, tutuklu yakını Fince Akman,“Hak hukuk diyorsunuz. Bizim de yaşamaya hakkımız var. Sizden korkmuyoruz” diye tepki gösterdi.

Polis daha sonra Piroğlu ve annelere müdahale etti. Duruma tepki gösteren diğer eylemciler de darp edilerek gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Tutuklu yakını Fince Akman, Kumru Akgül, DBP yöneticisi Sıtkı Tatlıcıoğulları, HDP Gençlik Meclis üyeleri Ahmet Bayazıt, Fırat Kaya ve ANYAKAYDER üyesi Fırat Demir."

Gündem