Aday gösterilmeyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP’ye tepkili

Aday gösterilmeyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP’ye tepkili
CHP’nin kendisini yeniden aday göstermemesi nedeniyle kırgın olduğunu söyleyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Haksızlık yapıldığı, bir adaletsizlik olduğu yönünde bir kanaatim var” dedi.

İstanbul’da, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Marmara Caddesi’nde bir araya gelerek kendisini destekleyenlere teşekkür etti. 31 Mart kendisini aday göstermeyen parti yönetimini eleştirerek, “Haksızlık yapıldığı, bir adaletsizlik olduğu yönünde bir kanaatim var” dedi.

"Avcılar’a ve Avcılar halkına karşı alınmış bir karar”

Belediye binasına giderek gazetecilere açıklamalarda bulunan Hançerli, partisi tarafından ilçede yeniden başkan adayı gösterilmediği için kırgın olduğunu söyledi. Aday belirleme sürecinde haksızlık yapıldığı ve adaletsizlik olduğu yönünde kanaatini dile getiren Hançerli, “Biz çok başarılı işler yaptık. Ben birinci dönem belediye başkanıyım. Anketlerden açık ara önde çıkıyorum. Avcılar’da kentsel dönüşüm, 2019’da ben belediye başkanı olduktan sonra başladı. 20 bini aşkın bağımsız bölümü yeniledik, dönüştürdük, dayanıklı hale getirdik. Aslında bu karar kentsel dönüşümü yapmış, Avcılar modeliyle yerinde, uzlaşmaya dayalı hızlı kentsel dönüşümü yapmış, 1700’ü aşkın binayı hiç kavga, çatışma olmadan, zorla olmadan alkışlarla bina yıkan ender belediye başkanlarından biriyim. Dolayısıyla bu karar kentsel dönüşüm talebine karşı alınmış bir karar. Avcılar’a ve Avcılar halkına karşı alınmış bir karar” diye konuştu.

"Türkiye’nin en istikrarlı belediyesi"

Hançerli, borçlu bir belediye devraldığını belirterek, “İşçilerinin maaşını ödeyemezdi. Geçmişten şöyle bir dönüp baktığımızda onlarca haber vardı. Şimdi Türkiye’nin en istikrarlı, en sürdürülebilir belediyesi oldu” dedi.

Turan Hançerli, Avcılar’da partisinin kendisini aday göstermeme kararından dönmesi gerektiğini söyledi.

"CHP’den ayrılmayı veya bağımsız aday olmayı düşünmüyorum"

“Aday gösterilmemenizin Kemal Kılıçdaroğlu ile bir ilgisi var mı?” sorusuna Hançerli, şu yanıtı verdi:

“Olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böyle olmamalı. Kurultay salonlarında kalmalı o süreçler. Ama buna ilişkin eleştiriler var. Buna ilişkin değerlendirmeler var. Bu değerlendirmelerin de haklılık payı olduğuna dair bir kanaat oluşuyor. Dilerim öyle değildir ya da öyle olmadığını gösterecek hamleler yapılır.”

Hançerli bir soru üzerine, “CHP’den ayrılmayı veya bağımsız aday olmayı düşünmüyorum. Partimden kararı yeniden gözden geçireceğine inanıyorum. Bana destek veren binlerce kişiye tek tek teşekkür ederim” dedi. (AA)

Gündem