Adıyaman’da acı tablo: Siyah torbalara konulan cenazeler kamyonlarla taşınıyor

Adıyaman’da acı tablo: Siyah torbalara konulan cenazeler kamyonlarla taşınıyor
Enkazlarda arama kurtarma çalışmalarının ancak dün başladığını belirten bazı yurttaşlar, “Adıyaman her zamanki gibi ihmal edildi” diye tepkisini dile getirdi. Siyah torbalara konulup uzun süre yol kenarında bekletilen cenazeler ise kamyonlara konularak götürülmeye başlandı.

RABİA ÇETİN


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremden etkilenen kentlerden birisi de Adıyaman oldu. Enkazlarda arama kurtarma çalışmalarının ancak dün başladığını belirten bazı yurttaşlar, “Adıyaman her zamanki gibi ihmal edildi” diye tepkisini dile getirdi. Siyah çöp poşetlerine konulup uzun süre yol kenarında bekletilen cenazeler ise kamyonlara konularak götürülmeye başlandı. Depremin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen enkaz başında insanların umutlu bekleyişi sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre Adıyaman’da depremde dün itibariyle 896 kişi yaşamını yitirmiş, 400 kişi yaralanmıştı.

Kentte enkaz çalışmaları devam ediyor. Enkaz başında bekleyen Adıyamanlılar ihmal edildiklerini belirtiyor.

“İlk deprem olduğunda yardım gelseydi…”

Atatürk Bulvarı üzerindeki 8 katlı Zümrüt apartmanı depremde yıkıldı. Enkaz altında kalanlar arasında Zeynep, Elif, Esma, Zeynel Kıran ailesi de bulunuyor. Çalışmaların devam ettiği enkazın yanında yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Onlardan birisi Şükran Taşdemir.

Arama kurtarma ekiplerinin geç gelmesine tepkili. “İlk deprem olduğunda yardım gelseydi sevdiklerimizin olduğu alanlarda boşluklar vardı, çıkarma imkanı vardı. İkinci deprem vurmadan önce daha hızlı çıkarılabilirdi. Ellerimizle yapabildiğimiz kadar kazdık ama… İhmal edildik. Adıyaman her zamanki gibi ihmal edildi” diyor.

Yeğenleri enkaz altında bulunan Ali Taşdemir ise “Bir gündür çalışıyorlar, daha kimse gelip burada doğru düzgün çalışmadı” diyor. “Hiç kimse uğramıyor bile, bunlar sağ mı ölümü hiç mi sahibimiz yok?” diye soruyor.

Aynı mahallede başka bir enkaz. Bir kadın endişe içinde bekliyor. Kardeşi, bir apartmanın alt katında bulunan börekçide çalışıyormuş. Bina yıkılınca enkaz altında kalmış. 4 gündür göçük atında.

Eşi ve dört çocuğu enkaz altında

Atatürk Bulvarı üzerinde yıkılan apartmanlardan birisi de 9 katlı Akbaş Apartmanı. Şu ana kadar 4 cenaze çıkarılmış.

Enkazın önünde bekleyen Mahmut Coşkun, enkaz altında kalan eşi ve dört çocuğu için endişeli. Çocuklarının ismini sayarken sesi titriyor.

Mahmut Coşkun, arama kurtarma ekiplerinin ancak dün akşam, yani depremin 3. gününde geldiğini söylüyor.

Cenazeler kamyonlarla götürülüyor

Öte yandan, enkaz altından çıkarılan cenazeler bölgeden kaldırılmaya çalışılıyor.

Atatürk Bulvarı Filistin Caddesi’nde yol kenarlarında siyah çöp torbalarına konulmuş cenazeler görülüyor. Yakınları bu cenazelerin başında bekliyor.

Aldığımız bilgiye göre, çoğunu yakınları kendi imkanlarıyla çıkarmış.

Cenazeler, bölgeye gelen bir kamyona konularak götürüldü.

Gündem