Adıyaman'da seçilen CHP'li Tutdere Kısa Dalga'ya konuştu: Adıyaman adının hakkını verdi

Adıyaman'da seçilen CHP'li Tutdere Kısa Dalga'ya konuştu: Adıyaman adının hakkını verdi
2019'da AKP'nin yüzde 50'nin üzerinde oy olarak kazandığı Adıyaman'da bu defa CHP büyük bir sürpriz yaparak yüzde 51 ile belediye başkanlığını kazandı. Adıyaman'ın CHP'li yeni belediye başkanı Kısa Dalga'ya başarının nedenlerini ve yapacaklarını anlattı.

BERNA CAN

Adıyaman'da büyük sürpriz yaparak yüzde 51 ile belediye başkanı seçilen CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere, seçim zaferinin ardından Kısa Dalga'ya konuştu.

"Bugün Adıyaman'da gerçekten depremden sonra insanların yüzü ilk kez gülüyor" diyen Tutdere meydanların, sokakların insanlarla dolu olduğunu belirderek "Biz seçimden sonra on binlerce insanın katıldığı bir de miting düzenledik. Coşku dorukta, insanlar umutlandı. Adıyaman'da sevinç gözyaşları dökülüyor. Uzun süre sonra Adıyaman'da belediyeyi kazanmamız herkesi heyecanlandırdı. Bütün Adıyamanlılara teşekkür ediyorum" dedi.

Tutdere şöyle devam etti:

"Bu başarıda kadınların ve gençlerin emeği var. Biz Adıyaman'da bütün halkla bir kent uzlaşısı ile girdik. Tutdere herkesin vekiliydi. Bu dönemde Adıyaman halkının ortak başkanı oldum. Bütün siyasi parti tabanlarından ciddi bir destek aldık. Adıyaman halkı bu zaferle bize çok ağır bir yük yükledi. Bu yükün altından da kalkacağız. Şimdi herkes Adıyaman'dan bahsediyor, bundan sonra da Adıyaman'dan hep bahsedeceksiniz. Adıyaman bölgenin parlak yıldızı olacak."

Tutdere "Yüzde 51 ile çok ciddi bir oy farkı var. Geçtiğimiz seçimlerde AKP yüzde 50'nin üzerinde oy almamıştı. Adıyaman'ı bu noktaya getiren neydi?" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Adıyaman halkı Tutdere'yi çok seviyordu. Deprem sonrası da Adıyaman'ın tek sesiydi. Tutdere'ye olan güven ve bu yönetimine inanç, bu başarıyı getirdi. Çok iyi bir kampanya yürüttük, çok iyi çalıştık. Yıllardır verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. AKP'nin 4 vekili vardı ve güçlü bir tabanı vardı. Yıkılmayan bir kaleydi burası. Biz ilk sahaya çıktığımız zaman Tutdere'nin yapacağı bir şey yok diyorlardı. Gün geçtikçe büyüdük. İnandık siz bu işe, inandık ve başardık.

"Adıyaman'ı halkçı belediyecilikle tanıştıracağız"

Adıyaman halkının bizimle paylaştığı sorumluluğun bilinciyle çalışacağız. Adıyaman halkını halkçı belediyecilikle tanıştıracağız. Hem Türkiye hem de Adıyaman halkı yeni bir belediyecilik anlayışı ile güçlü bir belediyeciliği hayata geçireceğiz. Ciddi projelere hep birlikte imza atacağız, Adıyamanlılara belediyecilikle buluşturacağız. Nasıl ki şimdi herkes Adıyaman'ı konuşuyorsa bundan sonra da Adıyaman'ı konuşacak.

Adıyaman'da tüm partiler birlikte Cumhur İttifakı'na birlikte girdi, diğer partiler de aday çıkardı. Ona rağmen bu başarıyı kazandık. Adıyaman adının hakkını verdi, nasıl yaman bir şehir olduğunu bütün dünyaya duyurmuş oldu."

Kısa Dalga Tv