Adnan Oktar 'güvenlik' gerekçesi ile Van'a nakledildi

Adnan Oktar 'güvenlik' gerekçesi ile Van'a nakledildi
Adnan Oktar, Erzurum'dan Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Oktar hakkında 'Örgütü diri tutmak' amacıyla cezaevinde yüzlerce avukatla görüşme yaptığı iddiasıyla yeni dava açılmıştı.

Cezaevinde 15 günde 200 avukatla 'olağan akışa uygun olmayacak şekilde' görüştüğü iddiasıyla hakkında yeni bir dava açılan Adnan Oktar, 2 yıldır tutulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden, Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

Naklin gerekçesi ise 'güvenlik' olarak açıklandı.

Yaklaşık 2 yıl önce konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden alınarak bugün akşam saatlerinde Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Oktar’ın, kaldığı cezaevlerinde çok sayıda genç kadın avukatla görüşme yaptığı iddiaları gündeme gelmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Adnan Oktar hakkında yürüttüğü soruşturmada "Cezaevinde kaldığı dönemde, 15 gün gibi kısa sürede yaklaşık 200 avukat ile olağan akışa uygun olmayacak şekilde, "hukuki yardım" adı altında görüşmeler gerçekleştirdiğini" ve "örgütü diri tutmaya çalıştığını" öne sürmüş ve soruşturma sonucu hazırlanan iddianame kabul edilmişti.

(Kısa Dalga)

Gündem