AFAD, herkesin yüreğini hoplattı

AFAD, herkesin yüreğini hoplattı
AFAD sadece sel riski olan bölgelerdeki vatandaşlara değil tüm Türkiye'de milyonlarca kişiye 'hayati uyarı bildirim' mesajı gönderdi. Kısa süreli paniğe neden olan AFAD'a tepki yağdı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen “hayati uyarı bildirimi” başlıklı uyarıda “ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız” denildi.

AFAD'ın uyarı bildirimini sadece sel riski yaşanan bölgelerde değil Türkiye genelinde milyonlarca cep telefonu abonesine aynı anda göndermesi, bazı kişileri ise bir den fazla aynı mesajın gitmesi kısa süreli paniğe yol açtı. Sosyal medyada çok sayıda kişi AFAD'a tepki gösterdi.

'Hayati uyarı bildirimi' 112 Çağrı Merkezini vatandaşlara hatırlatmak için yapılıyor. Afet bölgelerindeki AFAD Acil kullanıcıları, tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor. Ayrıca afet anında sesli görüşme imkânı olmayan vatandaşlarımız ise uygulama içindeki hazır mesajları kullanarak mesaj yoluyla da iletişim kurabiliyor.

Gündem