AFAD personeli: Koordinasyonsuzluğun en acı ve affedilemez hatasına şahit olduk

AFAD personeli: Koordinasyonsuzluğun en acı ve affedilemez hatasına şahit olduk
Sakarya Arama Kurtarma Birliği’nin yıkımın büyük olduğu Hatay’a ancak 2,5 gün sonra gönderildiğini belirten AFAD personeli, “Bu çok büyük bir liyakatsizlik örneğidir” dedi.

45 bin kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarında yetersiz kalan AFAD’ın bir personelinden “koordinasyonsuzluk” itirafı geldi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve Cumhuriyet’ten Sena Tufan’a konuşan bir AFAD personeli, Hatay’ın yıkımın en çok olduğu illerden olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Profesyonel müdahalede de öncelik verilmesi gereken illerin başında yer alıyordu. Ancak Hatay ilk günler kaderine terk edildi. Profesyonel personel bölgeye günler sonra ulaştırıldı. Sakarya arama kurtarma ekibi iki buçuk gün boyunca yıkımın görece az olduğu Şanlıurfa’da çalışmalar yaptı.

“Normalde Şanlıurfa’ya yakın illerde itfaiye ekipleri, yakın illerin AFAD ekipleri gönderilmeliydi. Hatay gibi yıkımın büyük olduğu ile ise profesyonel ekiplerden olan Sakarya Arama Kurtarma Birliği gönderilmeliydi. Bu çok büyük bir liyakatsizlik örneğidir. Koordinasyonsuzluğun en acı ve affedilemez hatasına şahit olduk.” (Kısa Dalga)

Gündem