Afşin-Elbistan Termik Santrali zehir saçıyor: 'Bölgede yaşayanlar umurunuzda değil'

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin bacasından çıkan zehirli dumanların görüntülerini paylaşan CHP'li Ali Öztunç, "Hani filtre takılmıştı, hani santral kül saçmıyordu" dedi.

Bacalarına filtre takılması ertelenen Afşin-Elbiştan Termik Santrali’nin zehir saçtığını ortaya koyan görüntüler tepki çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından iki gün önce Afşin-Elbistan Termik Santrali bacasından çıkan dumanı gösteren bir görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüyü çeken kişinin “15 yıldır böyle bir duman görmedim” sözleri ise dikkat çekti.

Öztunç, "Afşin Elbistan termik santralinde birkaç gün önce çekilmiş görüntü. Hani filtre takılmıştı, hani santral kül saçmıyordu. Afşin, Elbistan ve bölgede yaşayan insanlar umurunuzda değil. Tek derdiniz para. AKP memlekete her daim kötülük yapıyor" dedi.

Çevre Kanunu’na göre Termik Santraller Bacalarına filtre takması gerekiyor. Yasal olarak 2019’a kadar santrallerin bacalarına filtre takılması gerekiyor. 2019’dan sonra bu santrallerin bu kanundan muaf tutulmasına yönelik sürekli yeni düzenleme yapılmasından dolayı çevre kirlenme ve insanlar kirli havayı solumaya devam ediyor.

Gündem