Ağırlaştırılmış müebbetten 24 yıla düşmüştü... Baltayla yengesini öldüren sanığa 'tahrik' indirimine bakanlıktan itiraz

Ağırlaştırılmış müebbetten 24 yıla düşmüştü... Baltayla yengesini öldüren sanığa 'tahrik' indirimine bakanlıktan itiraz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yengesini baltayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılandığı davada 'tahrik' indirimi uygulanarak ağırlaştırılmış müebbet yerine verilen 24 yıl hapis cezasına itiraz etti.

Olay, geçen yıl 14 Kasım'da Kayseri ili Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Ali Rıza Topçu, ağabeyi Abdulmuttalip Topçu ile eşi Emine Topçu'nun yaşadığı 2 katlı villaya geldi.

Ali Rıza Topçu ile yengesi Emine Topçu arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ali Rıza Topçu, eline geçirdiği balta ile yengesinin başına vurarak öldürdü.

Olayı gören ağabeyi Abdulmuttalip Topçu da bu sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ali Rıza Topçu, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

oldurulen-kadin.jpeg

Tahrik indirimi

Sanık Topçu duruşmadaki savunmasında ağabeyinin hasta olduğunu belirterek "Ölmek üzereydi. Başında Kur'an okuyordum. Yengem, ağabeyim için "Bırak gebersin" dedi. Terbiyesiz kelimeler kullandı. Küfürler etti. Tartıştık. Eline bıçak aldı. Bu yüzden korktum. Ben de kendimi savunmak amacıyla elime nacak aldım. Başına denk geldi. Öldürmek için vurmadım" iddiasında bulundu.

Mahkeme, sanık Topçu'yu, "Kadını kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından, sanık hakkında "tahrik" indirimi uygulayarak cezasını 24 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, Ali Rıza Topçu hakkında "iyi hal" indirimi uygulamadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları karara itiraz etti. Bakanlık avukatları, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Yapılan itiraz dilekçesinde yerel mahkemenin uyguladığı tahrik indiriminin kaldırılmasını talep etti. Sanık hakkında hiçbir indirim maddesi uygulanmaması gerektiği belirtildi. (DHA)

Gündem