Ağzı ve ayakları bağlı olarak bulunan köpeğin cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi

Ağzı ve ayakları bağlı olarak bulunan köpeğin cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi
Ankara'da sokak köpeği, ağzı ve ayakları plastik kelepçeyle bağlı halde ölü bulundu. Köpeği bulan hayvanseverler köpeğin işkence ve cinsel saldırıya uğradığını iddia etti.

Çankaya ilçesi İmrahor Vadisi'nde dün akşam saatlerinde sokak hayvanları için besleme yapan hayvanseverler, boş arazide ağzı ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı, ölü köpekle karşılaştı.

Köpeğin bulunduğu bölgede toplanıp, duruma tepki gösteren hayvanseverlerin ihbarıyla polis, bölgede inceleme yaptı, çevrede delil topladı.

DHA'nın haberine göre polis, köpeğin ölümüne yol açan kişi ya da kişilerin tespiti için çalışma başlattı.

"Hayvanlara düşmanca tavır sergileyenler pohpohlandı"

Hayvanseverlerden İsmail Erdoğan, köpeğin cinsel saldırı sorası öldürüldüğünü iddia etti.

Erdoğan "5 tane plastik kelepçeyle ağzını bağlamışlar ve nefes alamayacak hale gelmiş. Hayvanın ön kolları ve arka bacaklarını kırmışlar, tecavüz var. Şikayetimizi yaptık. Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik düşmanca tavırlar sergileyen, paylaşımlar yapan çeşitli örgütler var. Bu örgütlerin pohpohlamalarıyla sokak hayvanlarına karşı bir düşmanlık oluşturuldu. Sonuçta da ne yazık ki tecavüzler, ölümler, zehirlemeler arka arkaya geldi" diye konuştu.

"Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz"

Canan Koç ise polisin incelemesinin sürdüğünü söyleyerek, "Biz adalet istiyoruz, sokak hayvanları için, suçluların bulunmasını istiyoruz. Bu bölge madde bağımlıları, uyuşturucu kullananlar, alkol alan insanların uğrak yeri. Biz çok çok büyük acı yaşadık. Dün akşamdan beri hiçbirimiz uyumadık. Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem