Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a 2 gün süre verdi, "Konuşmazsa ben açıklayacağım" dedi

Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a 2 gün süre verdi, "Konuşmazsa ben açıklayacağım" dedi
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması için iki gün bekleyeceğini, 24 Mart Perşembe günü önemli açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adana’da yaşanan polis şiddetini destekleyen ifadeleri üzerine açıklamada bulundu. Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada "Sayın Bahçeli, size hatırlatmak isterim. Demokratik hukuk devletinde yaptırım, şerefli Türk yargısı tarafından uygulanır. Şerefli Türk polisi, ortada bir suç varsa dahi suçluyu alır ve yargıya teslim eder. Ortaya çıkan tablo, muhataplarının görüşleri ne olursa olsun hem demokratik hukuk devletine hem toplumumuzun derin tarihi arka plana dayanan manevi değerlerine aykırıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Hukuka, devlete sadık ise ve devlet ahlakının gereğini yapacak idiyse, önce bildiğini söylediği, mafyadan, suç örgütlerinden maaş alan milletvekillerinin adını açıklamalıdır” diye seslenen Davutoğlu, “Bugün İçişleri Bakanı da bir sınavdadır. Sayın Erdoğan da bir sınavdadır. Acaba İçişleri Bakanı kabul ettiği orantısız güç kullanımının gereğini yapıp soruşturma mı açacak, yoksa arkama Bahçeli’yi aldım diyerek pervasızca hukuk dışı eylemleri teşvik etmeye devam mı edecek? Sayın Bahçeli’ye son bir sözüm de budur; din tacirlerinden bahsetmişsiniz, gerçek din tacirliği, her gün başörtüsü savunusu yapıp coplanan başörtülü kadınlar karşısında sessiz kalmaktır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması için iki gün bekleyeceğini, 24 Mart Perşembe günü önemli açıklamalarda bulunacağını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

“2 gün daha bekleyeceğim ve Sayın Erdoğan 2 gündür sessiz. Eğer başka bir ülkede bu yaşanmış olsaydı ya da muhalefetten bir belediyenin zabıta memuru herhangi bir başörtülüye herhangi bir söz söylemiş olsaydı herhalde yeri göğü inletirdi. Sayın Erdoğan, sizden Sayın Bahçeli ile aynı minvalde düşünüp düşünmediğiniz konusunda net bir açıklama bekliyoruz. Bu tablo doğru mudur? Bu tablo meşru mudur? Bu tablo sizin içinize sindi mi? Yarınki (bugün) grup toplantınızı sadece bu perspektifle dinleyeceğim ve ona göre perşembe günü kamuoyumuza önemli açıklamalarda ve çağrılarda bulunacağım."

Bu arada AKP'nin bugün yapılması planlanan grup toplantısı iptal edildi. İptale ilişkin bir gerekçe açıklanmadı. 

Gündem