Ahmet Ercan'dan Kuzey Anadolu kırığı uyarısı... Malatya, Adıyaman, Bingöl'de deprem olabilir

Ahmet Ercan'dan Kuzey Anadolu kırığı uyarısı... Malatya, Adıyaman, Bingöl'de deprem olabilir
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir kez daha Doğu Anadolu Fay Hattı için uyarılarda bulundu. Bu hat üzerinde de, Malatya-Adıyaman-Gölbaşı üçgeni, Kahramanmaraş-Narlı-Türkoğlu üçgeni ve Bingöl-Karlıova-Genç üçgenine dikkat çekti.

4 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin 4. yıldönümüne sayılı günler kaldı. Deprem ülkenin büyük bir gerçeği ve uzmanlar bir çok fay hattı konusunda yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyor.

Doğu Anadolu'daki deprem hareketliliğine dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni uyarılarda bulundu

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Ercan "DOĞU ANADOLU KIRIĞI üzerinde, deprem bakımından en çekinceli yer, 1. Erkenek odaklı: Malatya-Adıyaman-Gölbaşı üçgeni, 2. Kahramanmaraş-Narlı-Türkoğlu üçgeni, 3. Bingöl-Karlıova-Genç üçgenidir." dedi.

0x0-1675663371996.webp
Deprem bölgesi haritası

Bingöl- Karlıova bölgesinde 8 büyüklüğün de bir deprem olabilir

Ahmet Ercan sık sık Doğu Anadolu Fayı üzerinde 8 büyüklüğünde bir deprem olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Dr. Ahmet Ercan, Bingöl-Karlıova bölgesinin Türkiye’nin en deprem riskli alanı olduğunu söylüyor.

gfkdk-kwaaankkc.jpg

Peki bu Doğu Anadolu fay hattı nereye uzanıyor?

Yaklaşık 550 kilometre uzunluğunda olan Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay'dan başlıyor ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'dan geçerek Bingöl'e kadar devam ediyor. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşirken, batı ucu da Batı Akdeniz'deki Ölü Deniz Çatlağı'na uzanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem